9è Festival d´Art Independent Pepe Sales 2016 a Girona

Fecha de publicación: Jan 20, 2016 9:14:32 AM

9è FESTIVAL D'ART INDEPENDENT PEPE SALES, dedicat a ROBERTO BOLAÑO,

la inauguració serà el divendres 22 de gener 2016 a les 20h al Centre Cultural La Mercè de Girona/Catalonia/Spain.

El festival arrancará con la muestra "El burro" de restos de motocicleta manipulados por diferentes artistas,hasta el 5 de febrero.

"El Festival d'Art Independent Pepe Sales. Introducció.

El FESTIVAL D’ART INDEPENDENT PEPE SALES activa i dóna a conèixer fets culturals, lliures dels condicionaments estipulats per la indústria i el mercat majoritaris. És un festival urbà, de participació ciutadana, que fomenta i difon la creació independent en tots els seus àmbits.

El Festival d’Art Independent Pepe Sales és un espai de trobada de creadors i d’intercanvi de coneixements que inclou, en el seu programa exposicions, cinema, pensament, instal·lacions, performances, música, fotografías,dansa, poesia etc.

Més de 100 artistes, organitzadors i col·laboradors treballen de manera gratuïta per desvetllar consciències, fomentar el pensament, originar idees i activar projectes. Els artistes -creadors d’art en qualsevol de les seves formes- i organitzadors, comparteixen amb el públic les seves creacions al voltant de l’obra i el temps de l’autor objecte de l’homenatge.

Dedicat cada any a un creador independent (a Pepe Sales, que li dóna nom, Miquel Bauçà, Pedro Casariego, Lluís Vilà, Santa Teresa de Jesús, Juan Eduardo Cirlot, Renè Vivien). El Festival proposa un exercici de reconeixement i de recerca tot recuperant i divulgant la figura i el llegat d'aquests autors"

El divendres 22 inauguració a Girona a les 20h.

"El festival arrancará con la muestra "El burro" de restos de motocicleta manipulados por diferentes artistas, que tendrá como sede el Centro Cultural La Mercè de la capital gerundense.

El boxeo, deporte practicado por el padre del homenajeado, tendrá cabida también en esta novena edición del Pepe Sales, en la que quince realizadores participarán en un ciclo de cortometrajes dedicado a Roberto Bolaño.

Las actuaciones en directo contarán con más de cincuenta artistas de diferentes disciplinas artísticas tal y como han precisado los directores del festival, Consol Ribas y Lluís Llamas"

LA VANGUARDIA

http://www.lavanguardia.com/vida/20160118/301488031496/el-chileno-roberto-bolano-fuente-de-inspiracion-del-festival-pepe-sales.html

DIARI DE GIRONA

http://www.diaridegirona.cat/cultura/2016/01/19/ionquis-bolano/763230.html

PROGRAMACIÓ FESTIVAL

http://www.festivalpepesales.org/

algunes imatges de la inauguració